Pest: 1089 Bp. Rezső tér 7., H-P: 10-17
Buda: 1123 Bp.Csörsz utca 3.,H-P: 13-19,SZ: 10-16
Telefon: 06 20 200 44 51
info@baristaszakuzlet.hu

Clever Dripper

 

Start-Stop Filter 

 

Clever

Clever Dripper  
Start-Stop Filter 
 
Clever

 A Clever Dripper egyesíti a French press és a filteres kávékészítési technológiát úgy, hogy mindkettőnek a hiányosságait, hátrányait kiküszöböli. Ha French pressben készítünk kávét, kontrollálni tudjuk az áztatási időt, és meg tudjuk többször kevergetni, viszont a kiázott zaccot benne felejthetjük az edényben, amitől az elkészült forrázat megkeseredik. Kávékészítés után a zacc eltávolítása nehézkes és kényelmetlen. A papír filterrel a kávékészítés egyszerű, de áztatási idő gyakorlatilag nincs, a víz szinte rögtön elkezd átfolyni a kávén.

Mivel a Clever Dripper filtertartó edény aljára egy záró szelepet szereltek, ami megakadályozza, hogy a kávé azonnal átfolyjon, így tetszőlegesen megválasztható a kávéhoz / őrleményfinomsághoz szükséges kivonatolási idő. Amikor pedig a filtertartót ráhelyezzük a csészére vagy kiöntő edényre, azonnal elindul a kávé átszűrése. Így könnyen szétosztható több csésze között az elkészült kávé.

Az alábbi hét pontban ismerkedjünk meg ezzel az egyszerű, innovatív kávékészítési technológiával. 

  1. Őröljünk közepesen szemcsés finomságúra 25-35g világosabb pörkölésű 100% arabika kávét.

  2. A munkafelületre helyezett Clever Dripperbe helyezzünk egy papírfiltert és forró vízzel óvatosan töltsük színültig az edényt, hogy a papír teljesen megszívja magát.

  3. A filtertartót helyezzük rá egy megfelelő űrtartalmú (kb. 500 ml) kiöntő edényre, hogy a kifolyó víz átmelegítse. (A Clever Drippert helyezzük vissza a munkafelületre)

  4. A már előzőleg megőrölt kávét töltsük bele az átáztatott papírfilterbe.

  5. Frissen forralt, majd kb. 90-95°C-ra visszahűtött vízzel öntsük le az őrleményt. Ügyeljünk arra, hogy szép vékony sugárban, körkörös mozdulatokkal, lassan engedjük rá a vizet a kávéra, így az megfelelően el tud keveredni.

  6. Most következik a kiáztatás, a kávé jellegének megfelelően választhatjuk meg ennek az idejét. Javasolt áztatási idő: 2-5 perc. Közben lefedhetjük, nagyjából félidőnél keverjük meg.

  7. Az áztatási idő leteltével az előmelegített kiöntőedényből öntsük ki a vizet és helyezzük rá a Clever Drippert.


Bátran kísérletezzünk különböző kávékkal, őrleményfinomsággal és adagmennyiséggel. Minél finomabb őrlemény annál rövidebb, durvább őrleménynél hosszabb áztatási időt érdemes alkalmazni.

Tisztántartás

A Clever Dripper tisztántartása nagyon egyszerű, a kávé elkészülte után a papírfiltert a zaccal együtt eltávolítjuk, majd a filtertartót kézzel elmosogatjuk. Legyünk különös figyelemmel a záró szelep tisztítására. 


Itt lehet megtekinteni egy rövid videót a Clever Dripper használatáról.
Gyártó: Clever »

A termék jelenleg nincs raktáron.

5.900 Ft Kosárba

« vissza


...but first COFFEE0AbleAerobie0AlthausBeyond Within0BialettiBlack Sheep Micro Roastery0BodumBWT0CafelatCanadiano0Casino MoccaCellini0ChemexClatronicConcept Art (Joe Frex)CSIKOS Lekvárcsalád0DaVinci GourmetDOT for You0DoubleshotEspresso Supply (Rattleware)0Fabric CsokoládéFIFO0FiorenzatoGardelli Specialty Coffees0HarioHausbrandt0Johny0La PavoniLa Piccola0La Tazza d’oroLamborghini0LelitLenoir, Jean0LucafféLucky Cap0MahlkönigMauiSu0MayerMilkypitch0MoakMolinari0Morosito CafféMotta0ODKPällo0PelliniPulycaff0QuamarRhinowares0ROKTADAMM!Taf coffee0TFATightPac0TrucilloVergnano0VSTWalküre0