Barista Szaküzlet 
Figyelem! A pesti üzlet végleg bezárt!
Buda: 1123 Bp.Csörsz utca 3.,K-P: 13-19,SZ: 10-16
Telefon: 06 20 200 44 51
info@baristaszakuzlet.hu

Aeropress


normál

+350 papírfilter

Aeropress 
normál
+350 papírfilter

 


AeroPress-el a kávékészítés gyors és végtelenül egyszerű. Az őrlemény mennyiségének vagy a víz hőfokának megváltoztatásával mindig egy másfajta, izgalmas italt kaphatunk ugyanabból a kávéból. Nem foglal nagy helyet, így kirándulásokra vagy nyaralásra is magunkkal vihetjük. Egytől négy csészényi kávét készíthetünk vele.






Az AeroPress szett tartozékai:


Átpréselő henger

Tartály

Szűrő

Tölcsér

Keverőlapát

Papírfilter (350 db)


A dobozban található eszközökön kívül a készítéshez szükségünk lesz még egy csészére vagy kiöntőedényre, forró vízre és természetesen kávéra is.

Az alábbiakban két különböző kávékészítési módot írunk le. Az előkészületek és az átpréselés folyamata megegyezik, de a kávé kiáztatása különböző. 

Bátran kísérletezzünk különböző kávékkal, őrleményfinomsággal és adagmennyiséggel. Finomabb őrlemény esetén rövidebb, durvább őrleménynél hosszabb áztatási időt érdemes alkalmazni. 


I. Előkészület – mindkét esetben:

1. Őröljünk közepesen szemcsés finomságúra 17g világosabb pörkölésű 100% arabika kávét.

2. Tegyünk egy papírfiltert a szűrőbe és öntsük le egy kevés vízzel, hogy nedves legyen.

 

II./a Klasszikus elkészítési mód:

3. A szűrőt tekerjük rá a tartályra, és az egészet tegyük rá egy megfelelő űrtartalmú, előmelegített csészére/kiöntőre, hogy abba folyhasson majd a kávé.

4. A tölcsér segítségével adagoljuk az őrleményt a tartályba.

5. Forró (90-95ºC-os, 170 ml-nyi) vízzel lassan felöntjük. Ügyeljünk arra, hogy szép vékony sugárban, körkörös mozdulatokkal, lassan engedjük rá a vizet a kávéra – így az megfelelően el tud keveredni.  

6. A keverő lapáttal érdemes összekeverni a vízben ázó őrleményt, hogy hatékonyabb legyen a kávé kivonatolása.

7. Várakozhatunk egy-két percet, vagy rögtön elindíthatjuk az átpréselést.

8. A gumírozott végével ráhelyezzünk a préselő hengert a tartályra.

VAGY 

II./b Fordított („upside down”) elkészítési mód :

3. A préselő hengert és a kávékészítő tartályt összeillesztjük, de csak a henger gumírozott végét toljuk be a tartályba.

4. Rakjuk rá az AeroPress-t a munkafelületre úgy, hogy a préselő henger kerüljön alulra!

5. A tölcsér segítségével adagoljuk az őrleményt a tartályba.

6. Forró (90-95ºC-os, 170 ml-nyi) vízzel lassan felöntjük. Ügyeljünk arra, hogy szép vékony sugárban, körkörös mozdulatokkal, lassan engedjük rá a vizet a kávéra, így az megfelelően el tud keveredni.  

7. Egy-két perc várakozás következik. Ezalatt a keverő lapáttal érdemes összekeverni a vízben ázó őrleményt, hogy hatékonyabb legyen a kávé kivonatolása.

8. A szűrőt, a korábban átnedvesített papírfilterrel rátekerjük az edény tetejére.

9. Egy határozott mozdulattal az egész eszközt átfordítjuk és egy megfelelő űrtartalmú, előmelegített csészére/kiöntőre helyezzük.

 

III. Átpréselés – mindkét esetben:

Lassan, folyamatos erőt kifejtve elkezdjük átnyomni a kávét.

Megfelelő őrleményfinomság esetén éreznünk kell az ellenállást miközben a préselést végezzük, de 20-30 mp alatt kényelmesen át tudjuk nyomni a kávét.

Javasoljuk, hogy a préselést állítsuk meg, még mielőtt a kávézaccot elérnénk. Így pár csepp kávé ugyan kárba vész, de sokkal kevesebb fanyar, keserű anyagot oldunk ki.

 

Klasszikus kávékészítés fotókkal

Gyártó: Aerobie »

A termék jelenleg nincs raktáron.

10.490 Ft Kosárba

« vissza


A Hario0A Joe Frex (Concept Art)Aerobie0AlthausBialetti0BWTCasino Mocca0CelliniChemex0DOT for You0Espresso Supply (Rattleware)FIFO0FilicoriGardelli Specialty Coffees0HausbrandtLa PiccolaLe Piantagioni Del Caffé0LucafféLucky Cap0MahlkönigMayer0MolinariMorosito Caffé0MottaPällo0PelliniPulycaff0ROKTADAMM!Vergnano0VST