Barista Szaküzlet 
Figyelem! A pesti üzlet végleg bezárt!
Buda: 1123 Bp.Csörsz utca 3.,K-P: 13-19,SZ: 10-16
Telefon: 06 20 200 44 51
info@baristaszakuzlet.hu

Hario Skerton Pro


kézi őrlő, kerámia tárcsával
üveg

Hario Skerton Pro 
kézi őrlő, kerámia tárcsával
üveg

 - őrlőtárcsák típusa: kúpos  

- őrlési finomság szabályozhatósága: fokozatos

- kialakításának köszönhetően stabilan tartható az őrlő őrlés közben

- az őrleményfinomság másodpercek alatt állítható a púderfinomságtól a filter kávék szemcseméretéig 

- könnyű használat és tisztítás


A fő különbség a Hario Skerton Plus típushoz képest, hogy - megőrizték a nagyobb, stabilabb Skerton őrlőtestet – de a Skerton Pro őrlőbe a Mini Mill kedvelt technológiai megoldásait építették be:

- egy mozdulattal leszedhető-visszailleszthető, megerősített őrlőkar


- az őrleményfinomság állítása rendkívül egyszerű - a két rész széttekerése után a felső rész alján elhelyezett finomságállító csavar eltekerésével történik



Az őrlő egyéb paraméterei:

- az őrlőtárcsák anyaga: kerámia

- méret: szé. 172 mm (az őrlőkarral együtt), mé. 93 mm, ma. 195 mm

- az őrlő alsó része tároló dobozként is használható



A kézi őrlők ugyanazon az elven működnek, mint a vendéglátásban használatos profi társaik, azzal a különbséggel, hogy az őrlőtárcsát nem motor, hanem a kávékészítő forgatja.

Működési elvük tehát megegyezik. Az őrlő úgy működik, mint egy kisméretű malom, ahol az őrlőtárcsák a malomkövek. Ha a felső őrlőtárcsát közelítjük az alsóhoz, egyre finomabb őrleményt kapunk. Ez a megoldás két szempontból is szükséges:

- Csak így érhető el, hogy az őrleményfinomság kellően egységes legyen. Ha "össze-vissza" őrleménnyel dolgozunk, amiben keverednek a finomabb és durvább szemcsézetű kávészemek, a kávé kivonatolása részleges lesz.

- Csak így oldható meg, hogy az őrlési finomság nagy érzékenységgel legyen állítható, módosítható. Ez teszi lehetővé, hogy az adott őrlőt különböző készítési technológiákhoz és különböző tulajdonságú kávékhoz tudjuk beállítani, majd szükség esetén utánállítani.

Gyártó: A Hario »

20.900 Ft Kosárba

« vissza


A Hario0A Joe Frex (Concept Art)Aerobie0AlthausBialetti0BWTCasino Mocca0CelliniChemex0DOT for You0Espresso Supply (Rattleware)FIFO0FilicoriGardelli Specialty Coffees0HausbrandtLa PiccolaLe Piantagioni Del Caffé0LucafféLucky Cap0MahlkönigMayer0MolinariMorosito Caffé0MottaPällo0PelliniPulycaff0ROKTADAMM!Vergnano0VST