Pest: 1089 Bp. Rezső tér 7., H-P: 10-17
Buda: 1123 Bp.Csörsz utca 3.,H-P: 13-19,SZ: 10-16
Telefon: 06 20 200 44 51
info@baristaszakuzlet.hu

Ibrik 200 ml

 

Flower

Ibrik 200 ml  
Flower

Magas minőségű, kívül ónból, belül nikkelből készült kávéfőző edény, melynek külseje virág motívumokkal díszített. Köztudott, hogy a réz kiváló hővezető, és ennek folytán az ibrikben hamarabb elkészül a kávénk, szemben a más fémből készült kávékészítő eszközzel. Mivel nyele fából készült, ezért, az nem fog felmelegedni használat közben.


 


A kávé készítése ősi tradíciókra épül. Ez a metódus lényegében mit sem változott az utóbbi fél évezred alatt. Ennek az egyszerű technológiának változatlansága három okból következik. Először is a Közel-Keleten a sivatag homokja komoly akadályt jelentett a technikai civilizáció fejlődésének. Másodsorban a vándorló életmódból fakadóan igény volt a praktikus, könnyen szállítható eszközökre. Végül ki kell emelni a mohamedán világ hagyománytiszteletét. E kávékultúra legjellemzőbb itala, az általunk török kávé néven ismert, a kávéaljjal együtt felszolgált karakteres ízű sűrű ital.A török kávéitalok fő jellemzője, hogy egy ibrik, vagy dzsezva nevű forralóedényben készítik. A kávéőrleményt, a cukrot és a vizet együtt felforralják majd a kávéaljjal együtt a csészékbe adagolják - több adag esetén gyakran több részletben: forralás-adagolás, forralás-adagolás, forralás-adagolás...A kávéitalokat tej nélkül fogyasztják, a kávéaljról isszák le. Egyetlen elterjedt adalékanyaga a kardamom nevű fűszer.


 

A termék jelenleg nincs raktáron.

8.450 Ft Kosárba

« vissza


...but first COFFEE0AbleAerobie0AlthausBeyond Within0BialettiBlack Sheep Micro Roastery0BodumBWT0CafelatCanadiano0Casino MoccaCellini0ChemexClatronicConcept Art (Joe Frex)CSIKOS Lekvárcsalád0DaVinci GourmetDOT for You0DoubleshotEspresso Supply (Rattleware)0Fabric CsokoládéFIFO0FiorenzatoGardelli Specialty Coffees0HarioHausbrandt0Johny0La PavoniLa Piccola0La Tazza d’oroLamborghini0LelitLenoir, Jean0LucafféLucky Cap0MahlkönigMauiSu0MayerMilkypitch0MoakMolinari0Morosito CafféMotta0ODKPällo0PelliniPulycaff0QuamarRhinowares0ROKTADAMM!Taf coffee0TFATightPac0TrucilloVergnano0VSTWalküre0