Pest: 1089 Bp. Rezső tér 7., H-P: 10-17
Buda: 1123 Bp.Csörsz utca 3.,H-P: 13-19,SZ: 10-16
Telefon: 06 20 200 44 51
info@baristaszakuzlet.hu

Hario Sommelier

 

vákuumos kávékészítő

 

600 ml

Hario Sommelier  
vákuumos kávékészítő 
 
600 ml

A szifonos technológia garantálja a valódi élményt már kávékészítés közben is. 


A szifon feltalálása az 1800-as évek elejére tehető, így az egyik legrégibb filteres technológiának számít. Az idők során a kinézete változott ugyan egy kicsit, de számottevő módosulás nem történt - eddig. A Sommelier szifonnál teljesen elhagyták az üveggömb kialakítást, az alsó resz egy elegáns dekanter lett. Ahogy a neve is mutatja, ennek a célja az, hogy jobban érezzük az elkeszült kávé aromáit. A dekanter levehető az állványról, így a szervírozás elegánsabb és az öntés jóval egyszerűbb. A harang formának köszönhetően, ha az apróbb kávészemek átférkőznének a szűrőn, azok megragadnak az üveg aljában. A kényelmes fogás érdekében egy szilikon gallérral lett ellátva az üveg nyaka, amely mosogatásnál könnyen eltávolítható.

A működési elve természetesen a Hario Sommelier szifonnak is ugyanaz:  1. A gumitömítéssel zárt alsó üveg lombikból az alulról melegített víz a gőz hatására a szifoncsövön keresztül a felső üveg edénybe áramlik.

  2. A felső üveg edényben a frissen őrölt kávé kivonatolódik: kioldódnak az értékes szín-,íz-,illat-anyagok. Az áztatási időt mi szabályozzuk.

  3. Amikor az alsó üveg lombik alatt eloltjuk a lángot, az hirtelen hűlni kezd, ezért a benne felhalmozódott vízgőz összehúzódik. Vákuum keletkezik, ami a felső részből a szűrőn át visszaszívja alulra a kész kávét.     


Az alkalmazott őrleménymennyiség és -finomság, az adagolási mód és az áztatási idő változtatásával különböző kávéminőségeket hozhatunk létre.


A másik változtatás a szűrőnél történt. Ehhez a modellhez a Hario gyártott egy speciálisan, lézeres technológiával lyukasztott fém filtert, ami teljes mértékben ki tudja szűrni a zaccot  az italból. A rozsdamentes acél és szilikon filter jóval egyszerűbben tisztítható, mint a textil alapú filter. A doboz mindkettőt tartalmazza, így mindenki eldöntheti, hogy számára melyik a szimpatikusabb. 

Gyártó: Hario »

63.000 Ft Kosárba

« vissza


...but first COFFEE0AbleAerobie0AlthausBeyond Within0BialettiBlack Sheep Micro Roastery0BodumBWT0CafelatCanadiano0Casino MoccaCellini0ChemexClatronicConcept Art (Joe Frex)CSIKOS Lekvárcsalád0DaVinci GourmetDOT for You0DoubleshotEspresso Supply (Rattleware)0Fabric CsokoládéFIFO0FiorenzatoGardelli Specialty Coffees0HarioHausbrandt0Johny0La PavoniLa Piccola0La Tazza d’oroLamborghini0LelitLenoir, Jean0LucafféLucky Cap0MahlkönigMauiSu0MayerMilkypitch0MoakMolinari0Morosito CafféMotta0ODKPällo0PelliniPulycaff0QuamarRhinowares0ROKTADAMM!Taf coffee0TFATightPac0TrucilloVergnano0VSTWalküre0